Πριν μάθουμε τα μπότοξ & τις πλαστικές:
Οι 4 περίεργοι τρόποι που άλλαζαν τα πρόσωπά τους οι σταρ

Στο Χόλιγουντ οι πλαστικές εγχειρήσεις είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο όπως οι δίαιτες και το Twitter.

Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι ώστε κάποιος να αλλάξει την όψη του και οι δυνατότητες αλλαγών σήμερα είναι απεριόριστες. Η ματαιοδοξία όμως υπήρχε πάντα και μπορεί παλιά να μην υπήρχαν οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας ωστόσο οι παλιές σταρ του Χόλιγουντ είχαν τα δικά τους τεχνάσματα για να δείχνουν λαμπερές και όμορφες.

Ηλεκτρόλυση της γραμμή των μαλλιών

Η γραμμή των μαλλιών και το ιδεώδες της «λευκής ομορφιάς» οδήγησε την Ρίτα Χέιγουορθ στο να κάνει ηλεκτρόλυση για να ανεβάσει την γραμμή των μαλλιών της. Με ένα μεταλλικό έλασμα έκαιγαν τον θύλακα της τρίχας κάνοντας ριζική αποτρίχωση. Ταυτόχρονα έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα. Η ηθοποιός, που το πραγματικό της όνομα ήταν Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο και ήταν ισπανικής καταγωγής, απαλλάχτηκε με τον τρόπο αυτό τα χαρακτηριστικά της Λατίνας και άρχισε μία μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ.

Αλλά και η Μέριλιν Μονρόε είχε υποβληθεί σε ηλεκτρόλυση μεγαλώνοντας το μέτωπό της και αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό το σχήμα του προσώπου της.

Έντονα ζυγωματικά

Η Μαρλέν Ντίτριχ ήταν διάσημη για τα έντονα ζυγωματικά της, αλλά οι φήμες θέλουν την ηθοποιό να μην έχει γεννηθεί με αυτήν την οστεϊκή δομή. Σύμφωνα με την παράδοση, θέλει την γερμανοαμερικανίδα ηθοποιό να έχει αφαιρέσει τους γομφίους της ώστε να τονιστούν οι κοιλότητες στα μάγουλα.

Το Facelift Croydon

Από ό,τι φαίνεται η Ντίτριχ άντεχε τον πόνο. Έτσι εκτός από την οδοντιατρικές επεμβάσεις που έκανε ήταν επίσης φανατική οπαδός της μεθόδου «Croydon Facelift». Έτσι χρησιμοποιούσε χειρουργική ταινία στη βάση των μαλλιών για να τραβήξει προς τα πίσω το δέρμα του προσώπου της και να φαίνεται χωρίς ρυτίδες.

Ρινοπλαστική

Σε αντίθεση με το σήμερα που σχεδόν όλοι οι σταρ έχουν αλλάξει τη μύτη τους, τότε η ρινοπλαστική ήταν λιγότερο δημοφιλής και πιο επικίνδυνη. Έτσι είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος από τους παλιούς σταρ του Χόλιγουντ είχε προχωρήσει σ’ αυτήν την επέμβαση, ωστόσο από στοιχεία που έχουν βρεθεί η Μονρόε είχε προβεί σε μία ανάλογη διαδικασία για να στενέψει τον χόνδρο γύρω από την άκρη της μύτης της.

Φωτογραφίες: Marie Claire, σχεδιασμός Dana Tepper

Πηγή

Αφαίρεση Πανάδων

To Dermtherapy είναι το ιατρείο που χρησιμοποιεί το κορυφαίο μηχάνημα laser κόσμο, το Discovery Pico Plus της Quanta System, το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως για την θεραπεία αντιμετώπισης πανάδων και κηλίδων των χεριών.

Ο κατάλληλα εξειδικευμένος δερματολόγος Αλέξανδρος Σουμαλεύρης, με πλούσιο ερευνητικό έργο σε όλο το φάσμα της δερματολογίας και της δερματοχειρουργικής και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία το κορυφαίο laser.

Οι πανάδες είναι χρωματικές ανωμαλίες της επιδερμίδας με τη μορφή ανοιχτών καφέ κηλίδων, οι οποίες εμφανίζονται κατά κανόνα μετά την εμμηνόπαυση, στο πρόσωπο, το στήθος, τα χέρια και σε άλλες περιοχές.

Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα μας. Κυρίως όμως αναπτύσσονται σε σημεία του σώματος όπως το πρόσωπο, το στήθος, τα χέρια και σε άλλες περιοχές. Η ανωμαλία είναι επιφανειακή και περιορίζεται στο ύψος της επιδερμίδας.

Οι πανάδες στο σώμα δημιουργούνται κυρίως λόγο ηλικίας μετά τα 60 και το καλοκαίρι με προφανή αιτία την αυξημένη παραγωγή μελανίνης. Τα αίτια είναι όμως πολλά όπως: Κακή διατροφή, κληρονομικής προδιάθεσης, δερματικές λοιμώξεις, προβλήματα στο ήπαρ, αφυδάτωση του δέρματος κ.α.

Οι κηλίδες είναι χρωματικές ανωμαλίες της επιδερμίδας με τη μορφή ανοιχτών καφέ κηλίδων, οι οποίες εμφανίζονται κατά κανόνα με την πάροδο του χρόνου  στο πρόσωπο, το στήθος, τα χέρια και σε άλλες περιοχές. Οι κηλίδες κυρίως εμφανίζονται στις γυναίκες. Οι κηλίδες δημιουργούνται κυρίως λόγο ηλικίας  και στο γεγονός ότι το δέρμα προσπαθεί να προστατεύσει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Ετσι  εμφανίζονται κηλίδες και δυσχρωμίες.

Related Posts